DE FEITEN OVER MILIEU
- In ons milieubeleid staan de drie R’s centraal: Reduce, Re-use en Recycle.
- We besparen zoveel mogelijk energie in onze restaurants, bijvoorbeeld door energiezuinige apparatuur in onze keukens.
- Alle restaurants gebruiken sinds 1 januari 2008 alleen nog maar groene stroom en groen gas.
- We zijn van foamverpakkingen overgestapt op kartonnen verpakkingen. Het karton van de frietdoosjes bestaat bijvoorbeeld voor meer dan 70% uit gerecycled materiaal.
- Alle restaurants nemen maatregelen tegen zwerfafval. Ze plaatsen bijvoorbeeld voldoende afvalbakken en spannen zich in om de directe omgeving schoon te houden.
- Verschillende trucks van ons recyclingsysteem en onze logistieke service rijden op plantaardige olie, wat de CO2 -uitstoot vermindert. – Ook stellen wij strenge eisen aan de CO2-uitstoot van onze restaurants. Restaurants houden zich aan onze speciale ‘groene’ richtlijnen en hebben in en om de restaurants praktische maatregelen genomen, zoals op het gebied van verlichting, water en airconditioning. Hierdoor stoten ze per jaar tonnen minder CO2 uit.
- Door middel van watervrije urinoirs besparen we 115.000 liter water per urinoir per jaar.
- Veel van onze restaurants maken gebruik van zonnepanelen om duurzame energie op te wekken.
Maak jouw eigen website met JouwWeb